22-12 Ice Hotel 2007

22-12 Ice Hotel 2007, Ieder jaar wordt er in zweden een Ice Hotel gebouwd en word er ook een wedstrijd voor kunstenaars en ontwerpers om een concept te verzinnen voor een van de kamers. De winnaars word gevraagd om hun ontwerp zelf te komen realiseren.

De inspiratie voor dit project vond ik in “tijd en ruimte” het natuurlijke proces van verandering van het zonlicht tijdens het jaar en het tijdloze landschap van Zweden. Zodoende kwam ik tot een ontwerp voor één ruimte van het Ice Hotel.
De ruimte wordt binnen getreden door een smalle gang met aan de ene zijde een lijn van licht die staat voor het zonlicht vanaf de donkerste dag van het jaar (22-12 Midwinter nacht)tot de dag met het meeste licht (21-06 Midzomer dag). Aan de andere kant van de gang vindt men een kronkelende lijn die de glooiing van het landschap van zweden weer geeft. Een persoon die zich in de gang begeeft zich tussen de lijn van het licht en het landschap dus tussen tijd en ruimte.
Aan het einde van de ruimte is een reflecterende wand die een reflectie van de persoon geeft die in de ruimte staat, wat ervoor zorgt dat men bewust word van wie men is en waar men is tussen tijd en ruimte.


Beoordeling van de jury

The jury has had a hard time selecting the artists for this year. Your proposal was good, but the competition very hard. This year other artists have been selected, but you are on our standby list! If any of them says no, would you be interested? It might not sound so good to be an alternate, but if you would have seen the applications you’d be proud!

Susanna Porter Öhman
Art & Design Group Coordinator
ICEHOTEL


Ontwerp: Nard Kools
Met dank aan: Victor Mensink
Status: 2007 Ingediend